Ge-Baek Hosin Sool

Taekwon-Do ITF School

Home page > Media > Články > Článek

Jak jsme byli dvakrát v Radavě aneb seminář s velmistrem na Slovensku

24. 7. 2012

V neděli 1. července zavítal na soustředění Karola Molnara také velmistr Hwang Ho Yong. Já a Tomáš jsme byli tou dobou na Slovensku na dovolené, a tak jsme se rozhodli na soustředění také zavítat.

Nevím proč, ale oba jsme se domnívali, že velmistr přijede už v sobotu, a tak jsme v sobotu v 5 hodin ráno vstali a vypravili se z Liptovské Teplé do Radavy, to je asi 174km, abychom zjistili, že se můžeme přidat tak maximálně k soustředění karate, protože tkd přijede až v neděli. Samozřejmě jsme s sebou neměli vůbec nic kromě doboků, a tak hurá 174km zpátky, abychom mohli druhý den ráno znovu vstávat v 5 hodin a znovu jet 174km do Radavy, naštěstí tentokrát už ve správné datum.

Konečně začal trénink, bylo 37 stupňů ve stínu, tudíž jsem si říkala, trénink bude pohodový, hodně teorie, málo cvičení. Jenže pan velmistr si zřejmě říkal, že na Slovensko moc často nejezdí, a tak toho musíme stihnout co nejvíce. A také že stihli, dopoledne jsme cvičili od saju jirugi po Yul-Gok každý tul třikrát a ještě jsme stihli procvičit celý systém matsogi. Po tříhodinovém tréninku s jednou přestávkou na pití ze mě, Tomáše i Martina tekl pot proudem, ale všichni Slováci, zřejmě zvyklí na takovej hic, byli úplně v pohodě.

Po výborném obědě jsme se zchladili na koupališti v nedaleké Podhájské a vyrazili jsme na odpolední trénink, který trval také 3 hodiny. O tomto tréninku jsme cvičili tuly od Joong-Gunu po Ge-Baek, opět každý tul třikrát, a ještě jsme stihli procvičit sebeobranu. Po tréninku jsme se zničení, vyčerpaní, ale obohacení o nové zkušenosti rozloučili a vydali se už naposledy na naší známou cestu z Radavy do Teplé.

autor: Natálie Slavíková